Oli hikinen keskiviikkoiltapäivä heinäkuussa 2002. Vatsanpohjaa kivisteli, kun ajattelin keväistä lupaustani lähteä kokeilemaan motocrossia – ensimmäistä kertaa elämässäni. Kata kutsui jo hyvissä ajoin mimmejä liikkeelle ja minä tietysti menin lupautumaan. Ja koska jollain tapaa rämäpää olen, vannoin itselleni, että tuokin on joskus koettava. Eipä siis muuta kun vesipulloa täyttämään, kypärä päähän ja mopon keula kohti Viinikkalan vauhtikeskuksen monttua…

Tulipa menneenä heinäkuisena iltana muutamalle LBC:n tytölle mieleen, että voitaisiin viikonlopun keikka jonnekin päin Suomea vielä kuluvan kesän aikana heittää. Levittelimme kartan pöydälle ja sormi osui ensimmäisenä Saimaan maisemiin. Näin oli asia päätetty ja pian viikonloppukin varattu.

27.07.-03.08.2002 järjestettiin vuotuinen WIMA-ralli Tsekin tasavallassa, Rozmitalin kylässä n. 85km Prahasta lounaaseen. LBC:n tyttöjä oli mukana 13 edustamassa Suomea. Tässä minun tarinani.

Matka kohti Tsekeissä järjestettävää Wima-rallia alkoi perjantaiaamuna 19.7 Espoon Haukilahdesta kohti Olympiaterminaalia ja Super SeaCatia. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, kun saavuimme Viragolla lauttajonoon. Pyörässä oli kahden aikuisen tavarat telttoineen ja makuupusseineen, joten lastia pyörän päällä oli aika tavalla. Merimatka sujui nopeasti, sopivasti hieman jännittikin, olihan matka halki Baltian maiden meille molemmille ensimmäinen.