Lauantaiaamu valkeni kirkkaana ja aurinkoisena. Vilkaisu lämpömittariin keittiön ikkunassa varmisti epäilyn, että ajomatkasta tulisi vilpoinen. Elohopea oli kiivennyt hädin tuskin plussan puolelle! Tankkasin vatsaani kuppitolkulla kahvia toivoen, että se pitäisi minut lämpimänä vielä Mäntsälänkin jälkeen. Myöhemmin totesin, että sen vaikutus tuntui lähinnä virtsarakossa…

Noniin, koitti vihdoin se päivä, jota olin odottanut, perjantai 4. kesäkuuta. Elämäni ensimmäiset kokoontumisajot alkaisivat tänään Savitaipaleella. Neljättä kesää jo ajelen mutta aina on ollut kaikenlaista estettä, pyörättömiä miehiä esimerkiksi, ei ole ollut mahdollisuutta lähteä mukaan. Mutta nyt tämä gimma menee, vaikka ankkoja satais taivaan täydeltä!

Kolmen kopla IB-siskot, Iron Butt / Saddle Sore 1000. Tätä ollaan suunniteltu lähestulkoon viime syksystä asti. Minä olin ensin lähdössä yksin liikenteeseen, sitten soitti Leila ”pääseekö mukaan?” ja Tarja soitteli hiukan myöhemmin samoin pyytäen lupaa (!!!) tulla ajamaan porukkaan. Totta kai mukaan pääsee, yksin se olisikin ollut painajaismaista! Ja juhannuksena tietenkin, mikäs sen mukavampaa kuin uuvuttaa itsensä ajamalla eikä viinaksilla ;) jälkitilat ovat makoisammat…

Meillä naisilla on usein ulottuvuusongelmia - ylöspäin ja alaspäin.

Sarah Haverinen on aktiivinen radiotoimittaja Pohjoiskarjalan radiossa ja motoristi. Hän on tehnyt kuusiosaisen radiodokumenttisarjan naismotoristeista ja naisnäkökulmasta moottoripyöräilyyn.

Ajokausi on loppumassa päin. Ja niinsanotut maahanpanijaiset pidettiin tänäkin vuonna Tottijärvellä, Nokianseudun erämiehet ry:n ylläpitämällä ja vuokraamalla Tottitorpalla. Kerhomme pressan, Sirpan, kanssa olimme jotain pientä suunnitelleet. Sirpa oli hoidellut mökin vuokrauksen ja muut ilmoitusasiat, sekä selkä vääränä kanniskellut ruokaa nälkäisille naisille, joita odotimme paikalle saapuvan runsain määrin. Ilmakin näytti lupaavan kauniilta. Niin niin, tottakai niin koska olin oman Hondani jo laittanut talvilevolle! Autoillessa kaunis ilma tässä vaiheessa lähinnä ärsyttää… ja pistää jälleen kerran epäkompassini toimintaan, Tampereelta Tottitorpalle ajoin kolme kertaa harhaan vaikka olen sentään ”alkuasukas”.