Elokuussa -05 aloimme vitsailun merkeissä puhua takapuolen kovettamisesta rautapersauksen muodossa. Epävarmuus vaihtui talven ja kevään mittaan päättäväisyydeksi, ja niinpä suunnitelmasta päätettiin tehdä totta. Asenne säilyi loppuun saakka nöyränä; mennään kokeilemaan - jos ei onnistuta, niin ei haittaa.

BB1500 Iron Butt 22nd- 23rd of June 2006

Although two years ago we swore that we've done our macho drivings and we don't have to prove anything to anybody, we were in the same spot again. Or better yet, in worse spot that earlier, now the miles were more, exactly 500 miles more than in Saddle Sore. Well we'd have 12 hours more time but still, no picnic, 1500 miles (2414 km) in 36 hours, insane!

Me naiset tiedämme, miten vähän tilaa on moottoripyörän laukuissa. Kuinka monta kertaa onkaan jokin tavara ollut 'hukassa' laukussa tai repussa? Vaatteet rypistyvät helposti sivulaukuissa, kun ne valuvat alaspäin laukun ollessa kiinni pyörässä.

Geokätköilyä voisi verrata jokaisen lapsena leikkimään Avaimen piilotus -leikkiin. Yksi piilottaa avaimen ja muut leikkijät etsivät sen esille vihjeiden perusteella. Geokätköilyssä 'avaimia' tai itse asiassa eri kokoisia rasioita lokikirjoineen on piilotettu tuhansia ellei miljoonia eri puolille maapalloa. Rasioiden paikat ilmoitetaan webissä GPS-koordinaateilla. Lisäksi annetaan taustatietoa kätköpaikasta sekä usein lisävihjeitä, mistä kätköä voi etsiä.

Ralli alkoi kosteissa merkeissä sateen ropistessa taivaalta useamman päivän ajan. Onneksi leirintäpaikan vieressä ollut parkkihalli oli luvallinen paikka pystyttää kotinsa viikon ajaksi. Parkkihallin tunnelma oli hieman tavallisuudesta poikkeava kun toistasataa naista asuttaa hallia telttoineen, pyykkinaruineen ja retkikalusteineen. Myös rohkeita "nurmialustaleiriytyjiä" oli niityllä telttoineen ja katoksineen. Suuri, yhteiseen oleiluun ja ohjelmaan varattu telttakatos pitkine pöytineen ja keittotarjoiluineen oli oiva paikka kokkailla ja tavata ihmisiä. Järjestelyt olivat tänä vuonna todella onnistuneet - ilmojen haltijallehan kukaan ei oikein voi mitään. Onneksi viikon edetessä sääkin kirkastui.

Rallikuvia

WIMA rallin suunnitelu oli aloitettu jo aikaisin. Rallin sisäänpääsy maksoi 190€ ja lauttamatka Hanko-Rostock-Hanko hieman yli 300€, joten budjettiraamit oli suunniteltava hyvin. Alun perin olin lähdössä yksin torstain 10.8. lautalla mutta onneksi löytyi 3 muutakin mimmiä, ettei tarvitsisi yksin ajella 1000 kilometriä.

Torstaina kokoonnuttiin Tampereen Moto-Huollon tiloihin samaan hyviä vinkkejä mopottimen talvisäilytstä ajatellen. Pari ilmoittautunutta ehti jo perua tulonsa mutta meille paikallaolijoille jäi sitäkin enemmän suuhunpantavaa. Rouva Hanski oli laittanut pöydän koreaksi ja keitteli tuoreet kahvit kun saavuimme paikalle.