Tutustu kerhoomme


Mitä LBC tekee?
Miten jäseneksi ja mitä maksaa?
Missä LBC toimii?
Yhdistyksen säännöt
Mikä on WIMA?

Ladies’ Bike Club /WIMA Finland ry, lyhyemmin ja tuttavallisemmin LBC, perustettiin toukokuussa 1993. LBC on valtakunnallinen moottoripyöräklubi nimenomaan naisille. LBC kuuluu kansainväliseen naismotoristien kattojärjestöön WIMAan (Women´s International Motorcycle Association) sekä suomalaisten motoristien etujärjestöön SMOTOon (Suomen Motoristit ry). Kansainvälisissä yhteyksissä käytämme yhdistyksestämme nimeä WIMA Finland. LBC:llä on myös Facebookissa jäsenille oma suljettu ryhmänsä.

LBC:n kautta moottoripyöräilystä kiinnostuneet ja sitä harrastavat naiset voivat tehdä kiinnostavia asioita yhdessä, Suomessa ja ulkomailla. Yhdistyksessämme on tällä hetkellä noin 300 jäsentä. Kerhon kautta saat paljon uusia ystäviä ja kontaktiverkon muihin moottoripyöräilystä kiinnostuneisiin naisiin kautta maan sekä ympäri maailmaa. Tarkoituksena on lisätä entisestäänkin iloa moottoripyöräilevään elämään!

Kerhon jäsenet kuuluvat LBC:n kautta SMOTOon sekä WIMAan. Kerhon jäsenet voivat osallistua kerhon tapahtumiin (kokoontumisajot, talviset tapaamiset, ajokoulutukset, jne.) sekä kansainvälisiin WIMA-tapahtumiin. Lisäksi jäsenet saavat SMOTOn jäsenalennukset. Jäsenetujen käyttö edellyttää SMOTOn logolla varustetun kerhon jäsenkortin tai SMOTOn henkilö-/kannatusjäsenkortin esittämistä. Eri laivayhtiöillä ja jäsenetuja tarjoavilla yrityksillä voi olla erilaisia varaustunnuksia SMOTOn jäsenetuja varten ja ne, sekä muut ehdot, on syytä tarkistaa SMOTOn sivustolta ennen varausten tekemistä.

Kerholla on myös omia tuotteita LBC-logolla varustettuna. Nämä löytyy Kamapörssistä, jonne pääset kirjautumaan salasanalla, kun liityt jäseneksi.

Mitä LBC tekee?

Kerho järjestää jäsenilleen tapaamisia moottoripyöräilyn merkeissä. Talvella istuskellaan kerhoiltoina muuten vain yhdessä, kesällä järjestetään kokoontumisajoja ja osallistutaan yhdessä kesän pyöräilytapahtumiin Suomessa sekä ulkomailla.

Miten jäseneksi ja mitä maksaa?

Ohjeet jäseneksi liittymisestä Jäseneksi-sivulla, jossa on kerrottu myös jäsen- ja liittymismaksujen suuruudet.

Missä LBC toimii?

LBC on valtakunnallinen kerho, eikä sillä ole virallista toimipaikkaa. Suurin jäsenmäärä löytyy Uudeltamaalta, mutta toimintaa on paljon muuallakin. Eri alueiden yhteyshenkilöt (aluevastaavat) löydät Yhteystiedot-sivulta. Alueellisesta toiminnasta löydät tietoa Toiminta-sivulta.

Yhdistyksen säännöt

LBC:n viralliset säännöt löytyvät linkin takaa.


Mikä on WIMA?

WIMA, jonka alajärjestö LBC:kin on, on kansainvälinen naismotoristien järjestö. LBC on liittynyt WIMAan vuonna 1997, ja kansainvälisesti esiinnymme nimellä WIMA Finland.

WIMA (Women’s International Motorcycle Association) perustettiin vuonna 1950 USA:ssa aikana, jolloin naismotoristit olivat erittäin harvinainen näky niin meillä kuin muuallakin. Kerhon perustaja oli Louise Sherbyn ja kerhon ajatuksena oli edistää naismotorismia kansainvälisesti. Kerhon rantautuminen Eurooppaan ei kestänytkään kovin kauaa. Tällä hetkellä WIMA:lla on jäsenkerho 30:ssä maassa.
Yhdessä maassa voi olla vain yksi WIMA:n jäsenkerho, joskin sillä voi sitten olla omia alaosastojaan.

WIMA on organisaationa hyvin kevyt. Ylin päätäntävalta on presidenttien kokouksella, jossa esitys- ja äänioikeus on jokaisen jäsenmaan presidentillä (puheenjohtajalla), tai hänen osoittamallaan sijaisella. Presidenttien kokous on jokavuotisessa Euroopan rallissa.

WIMAn toiminta koostuu pääasiassa kunkin jäsenjärjestön omasta toiminnasta sekä WIMA Rallysta, joka järjestetään vuosittain jossakin Eurooppalaisessa jäsenmaassa. Tapahtuma kestää noin viikon,
maksaa n. 300 € ja sijoittuu yleensä heinä- ja elokuun vaihteeseen. Ralliin voivat osallistua vain WIMA:n jäsenet ja heidän perheensä.

Kansainvälinen Wima-ralli on järjestetty neljä kertaa Suomessa. Ensimmäinen näistä vuonna 1973 Pihtiputaalla. Seuraavan kerran ralli oli vuonna 2000 Iisalmessa. Tämä oli Wima-organisaation 50-vuotisjuhlaralli. Vuonna 2008 järjestettiin Wima-ralli Ristiinassa nimellä ”Historic Saimaa”.
Vuonna 2018 ralli järjestettiin Paraisilla, josta löytyy muistoja myös kansainvälisen WIMAn sivuilta. Kaukaisimmat vieraat ovat tulleet Japanista ja Australiasta. Rallien järjestäminen vaatii runsaasti talkooporukkaa. Kiitokset kaikille heille!

WIMA järjestää viiden vuoden välein Oseania-rallin kaukoidän ja Oseanian suunnalla. Vuonna 2000 Oseania-ralli oli Australiassa, 2005 se oli Uudessa Seelannissa, vuonna 2010 Japanissa ja sen jälkeen vuonna 2011 Lancasterissa Britanniassa, 2016 Australiassa, 2019 Curacaolla.

Tulevat WIMA-rallit löydät sivuiltamme tai suoraan WIMA world -sivuilta.