Palaa kohteeseen Toiminta

LBC:n ajokoulutukset

LBC järjestää useita erilaisia koulutustilaisuuksia ajokauden aikana. Perinteisesti ajokausi avataan ns. ruosteenpoistoharjoittelulla, jossa muistellaan turvallisen ajamisen perusteita ja otetaan tuntumaa pyörän käsittelyyn, jarruttamiseen ja hallintaan pitkän talven jälkeen.

Koulutusvastaavamme on jo vuosien ajan ollut Tiia Riihiluoma, koulutus@wima.fi

Ajokauden päästessä käyntiin koulutus painottuu ennakoivan ajon koulutuksiin, joita järjestetään osallistujamäärien ja kouluttajien aikataulujen mukaan kesän aikana. Kyseessä on 1-2 päiväinen koulutus, jonka tarkoituksena on parantaa kuljettajan moottoripyörän peruskäsittelytaitoja, sisäistää ennakoivan ajotavan ajatusmaailmaa sekä antaa kuljettajalle realistinen kuva omasta ajotaidosta. Kurssilta saa roppakaupalla eväitä omatoimiseen ajoharjoitteluun. Koulutus tapahtuu pienissä ryhmissä, jolloin kouluttajat voivat opastaa kuljettajia henkilökohtaisesti sekä antaa suorituksista palautetta. Ennakoivan ajon kurssi sopii kuljettajille, joilla on jo hallussa moottoripyörän perusajotaito ja kokemusta liikenteessä ajamisesta moottoripyörällä.

Ajoharjoittelu moottoriradalla on oiva keino harjoitella kaarreajoa, oikeita ajolinjoja lähestyttäessä mutkaa ja tutustua omaan moottoripyörään. LBC:läisillä on mahdollisuus osallistua yhteistyössä muiden moottoripyöräkerhojen kanssa naisten rata-ajopäiviin, joihin uskaltaa lähteä myös ensikertalaisena. Moottoriradalla ajo ei ole kilpailua eikä siellä ole tarkoitus ajaa veren maku suussa. Tavoitteena on tutustua kaarreajoon omalla moottoripyörällä turvallisesti ilman muun liikenteen aiheuttamaa vaaraa ja siten parantaa omaa ajotaitoaan.

Mikäli tarvitset ajo-opetusta moottoripyöräharrastuksesi ensitaipaleella, ota yhteyttä paikkakuntasi autokouluun. Autokoulujen liikenneopettajat, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan moottoripyöräilytaidon opettamiseen, ovat alansa ammattilaisia ja heidän opissaan on hyvä aloittaa moottoripyöräharrastus. Autokouluilta on myös yleensä mahdollisuus vuokrata moottoripyörä ajo-opetuksen ajaksi.

LBC:n kerhokouluttajat ovat käyneet Liikenneturvan ennakoivan ajon kurssin kouluttajakoulutuksen. Lisäksi kouluttajana toimii SMOK:n auktorisoima moottoripyöräkouluttaja. Kurssit ovat tarkoitettu pääasiassa naiskuljettajille ja kouluttajina toimii mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman paljon naiskouluttajia. Jätämme siis ”ukkojen viisastelut” muille kursseille ja keskitymme niihin asioihin, jotka meille naiskuljettajille tuottavat ongelmia. Kaikissa LBC:n koulutuksissa kuljettajat käyttävät omia moottoripyöriään. LBC:n kautta ei ole mahdollista saada lainapyörää tai vuokrata pyörää harjoittelun ajaksi. Ennen koulutuksen alkua jokaisen osallistujan on syytä tarkistaa pyöränsä vakutuusturva, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

Koulutusten aikataulut, paikat ja kurssimaksut ilmoitetaan sitä mukaan kun ne varmistuvat.

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä koulutus@wima.fi.

© 2020 Jedi Seppänen (CC BY-NC-SA 4.0)